Un loc de joacă reprezintă întregul univers al unui copil, este spațiul în care el se simte cel mai bine, alături de jucăriile dragi și de prieteni. Părinții cunosc cât de important este pentru un copil să aibă propriul lui colț în care să se joace liniștit și să fie cât se poate de creativ. Cei mai mulți dintre părinți învață acest lucru chiar pe propria piele, atât casa, cât și curtea sau grădina devin un imens loc de joacă, astfel că piesele Lego sunt peste tot, plușurile stau răvășite prin orice loc al casei, iar afară copiii ajung să scrie cu creta chiar și pe gard. Și cum nimeni nu își dorește o astfel de dezordine în casă, delimitarea unui loc de joacă atât în interior, cât și afară reprezintă o condiție necesară pentru liniștea întregii familii. Cu puțină imaginație și creativitate, dar și cu ajutorul sistemelor constructive Ytong, putem organiza un frumos loc de joacă, astfel încât copilul să dorească să stea cât mai mult timp acolo și să se bucure de tot ceea ce are în jur, dar mai ales de creativitatea sa și a părinților săi.

Venim în întâmpinarea ta cu câteva idei creative de amenajare a unui astfel de loc în exterior, în curtea sau grădina casei tale.

Creativitate în amenajarea unui loc de joacă în exterior

Nu ai nevoie de o grădină mare, ci de un spațiu pe care să îl dimensionezi cât mai bine, astfel încât aici să se poată regăsi atât o zonă verde, cât și spațiul de joacă. Cu multă inspirație, resurse eficiente și durabile poți realiza un loc de joacă pe care să îl îndrăgească atât cei mici, cât și cei mari, să devină astfel punctul central al casei tale. Și chiar dacă ai nevoie de multă creativitate, nu uita să ții cont și de preferințele copilului tău. Cu cât vei crea un spațiu mai frumos și atrăgător, cu atât cel mic va petrece mai mult timp afară și vei reuși să îl ții departe de tehnologie și tentațiile ei.

Joc de copil

Căsuța din povești

Nu cred că există loc de joacă fără ca această căsuță din povești. Un copil nu își poate imagina orele de joacă în afara casei fără un spațiu propriu, util de cele mai multe ori pentru că acesta poate fi obișnuit cu treburile casnice, cu gospodăritul. Este așadar, o idee încântătoare, de-a dreptul. Și pentru că îți dorești ceva mai trainic, care să nu necesite lucrări de întreținere permanente, poate că ar fi bine să te orientezi către o mică structură de zidărie. Sistemul constructiv Ytong poate să te ajute la construcția unei astfel de căsuțe, nefiind deloc greu de realizat. Ytong este un produs ușor de manevrat, cu ajutorul lui se construiește rapid, are o densitate redusă și poate fi ușor de tăiat și de așezat bloc cu bloc în forma pe care o dorești, de la linii drepte, la curbe. O căsuță construită din Ytong poate fi ușor de colorat și decorat astfel încât copilul să se bucure de rezultatul final. Îi vei crea propria sa locuință, mult mai trainică, un spațiu de care să se bucure atât când este mic, dar și atunci când va crește mare, rememorând clipele de joacă. Pentru interioarele căsuței îți recomandăm Ytong, o soluție ușoară de construit, utilă pentru compartimentare și pentru crearea unor soluții de design interior cât mai creative. Ytong îți permite să fii creativ, să compartimentezi căsuța copilului tău așa încât să imite o casă în miniatură. Ai putea opta să delimitezi spațiile interioare ale acesteia, să construiești o terasă exterioară, sau să realizezi piese de mobilier construite din Ytong și asta pentru că este foarte ușor de manevrat, având o greutate redusă.

Construcția unei căsuțe din povești ar putea fi opțiunea perfectă pentru a-l implica și pe copil în realizarea sa, explicându-i astfel pas cu pas fiecare etapă de lucru. Cu siguranță, construind împreună, la final veți fi bucuroși de tot ceea ce ați creat, pornind de la ridicarea căsuței până la decorațiuni.

În plus, soluțiile constructive Ytong izolează termic construcția, copilul simțindu-se perfect în interiorul ei, indiferent de anotimp.

Pistele pentru mașinuțe

Dacă copilul iubește mașinuțele teleghidate, poți opta pentru realizarea unei piste de dimensiuni mai mari. Această variantă implică creativitate din partea ta, reușind astfel să imiți perfect caracteristicile unei piste adevărate.

casa cu loc de joaca cu nisip

Cutia cu nisip

Aproape că nu există copil care să nu își dorească să își murdărească mânuțele în nisip, care să nu își dorească să facă forme, să construiască castele, să devină mici ingineri sau arhitecți. Un colț cu nisip poate fi frumos amenajat și poate fi o soluție cât se poate de simplă pentru tine. Cu ajutorul sistemului constructiv Ytong vei reuși să îngrădești de jur împrejur spațiul unde urmează să așezi nisip. Este o soluție trainică, ușor de realizat care nu permite împrăștierea nisipului spre exterior, așa cum se întâmplă adesea prin îngrădirea cu scânduri. La final, poți colora marginile create cu ajutorul Ytong și rezultatul va fi unul cât se poate de frumos și apreciat de cel mic.

Bucătărie sau laborator de experimente

Dacă ai o fetiță va fi încântată să gătească, iar dacă ai un băiețel va dori să facă experimente peste experimente și va fi încântat să lucreze într-un laborator propriu. De aceea, optează pentru cele două variante în spațiul de joacă. Cu toate acestea, noi îți recomandăm să lași deoparte bucătăriile din plastic sau carton pentru că mai ales afară ele se pot degrada în timp. Nu ți-ai dori ca peste ani, copilul tău să se întoarcă în locul cel mai frumos al grădinii și să își aducă aminte de momentele în care pregătea mâncarea sau făcea experimente? Cu siguranță, da! Cu ajutorul Ytong poți fi creativ, poți crea piese de mobilier trainice, poți compartimenta mai ușor, cu alte cuvinte poți realiza cu imaginație bucătăria de vis pentru copil sau un laborator complex.

Leagănul, balansoarul și trambulina

Iată trei elemente de nelipsit dintr-un loc de joacă frumos amenajat pentru copilul tău. Mai ales dacă are prieteni, atât leagănul, cât și trambulina sau balansoarul vor stârni hohote de râs, fiind semnul că se simt minunat împreună și profită la maxim de timpul de afară.

Amenajarea unui loc de joacă reprezintă așadar soluția perfectă pentru toți cei mici și cu ajutorul imaginației poate fi ușor de făcut.

Folosește-ți imaginația și stimulează-l și pe copilul tău să fie creativ! Construiți împreună amintiri de poveste!

Construiesti cu copilul tau