Amenajarea unei case moderne începe întotdeauna cu zona livingului, iar pentru aceasta vei avea nevoie de cele mai bune materiale, dar și de tehnica aferentă aplicării acestora. Dacă vrei o amenajare modernă a livingului, îți prezentăm câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le ai în vedere, dar și câteva trucuri care să te ajute să obții amenajarea dorită. 

Alegerea materialelor de construcții necesare

Pentru a amenaja modern un living este necesar să iei în calcul materialele de construcții necesare. Poți schimba culoarea pereților cu ajutorul unei tencuieli decorative sau poți aplica un tapet deosebit care să aibă și proprietatea de a păstra căldura la interior. 

Dacă vrei să faci o trecere elegantă dinspre zona bucătăriei, de tipul unei amenajări open-space, vei avea nevoie și de elemente de construire, cum ar fi blocurile de BCA sau profilele pentru rigips. 

Vei mai avea nevoie de adezivi, pentru montarea placajelor ceramice, de masă de șpaclu, de vopsea lavabilă, de parchet și adeziv pentru parchet. De asemenea, îți va mai fi necesar chitul de rosturi, dar și un întreg ansamblu de unelte, cum ar fi: uneltele de măsurat, șpaclul, mistria, canciocul și toate auxiliarele necesare pentru etapele de amenajări interioare. 

Idei de amenajare living modern

Înainte de a te apuca efectiv de lucru ar trebui să îți creezi în minte modelul de living pe care îl dorești. Nu uita că un living modern trebuie să răspundă cerințelor fiecărui membru al familiei tale, atât la nivel funcțional, cât și estetic.

Amenajarea mobilierului

Poți așadar să optezi pentru o amenajare modernă care să includă canapele confortabile și fotolii elegante, fie din piele, fie acoperite cu materiale textile. Nu ar trebui să pierzi din vedere nici amplasarea în living a unei măsuțe de cafea, în jurul căreia să fie țesute cele mai frumoase povești în familie. 

În ceea ce privește spațiile de depozitare ar fi indicat ca în living să optezi pentru mobilier modular, cât mai restrâns ca dimensiuni, tocmai pentru a putea lăsa loc liber punctelor de atracție. Dacă ai o bibliotecă, atunci o poți ordona astfel încât să nu mai fie necesar să folosești și alte corpuri de mobilier.

Amenajarea zonei de relaxare

Un living modern înseamnă un spațiu în care te poți relaxa, așa că poate fi o idee bună și să integrezi un televizor sau o consolă de jocuri în amenajarea camerei de zi. Ia în calcul și o zonă pentru citit, iar în acest sens poți crea un colț de lectură, folosindu-te de un șezlong decorat cu perne și o cuvertură pufoasă.

Amenajarea decorațiunilor

Într-un living modern nu ai nevoie neapărat de foarte multe decorațiuni, pentru că accentul se pune majoritar pe confortul oferit de către elementele uzuale. Poți însă să integrezi un ghiveci cu flori și să te folosești de elemente deja existente pentru a decora.

Înlocuiește aplica uzuală cu una de tip lampion sau folosește ghirlande luminoase pentru un iluminat decorativ, folosește scafele pentru a crea jocuri de lumină cu ajutorul benzilor luminoase sau pur și simplu utilizează oglinzi pentru a crea impresia unui spațiu mai amplu. 

Amenajarea suprafețelor vitrate

Un living modern presupune atenție la detalii, iar zona ferestrelor este foarte importantă în acest sens. Poți opta pentru perdele și draperii în nuanțe unice, simple, dar de efect, care să se potrivească la nivel cromatic cu restul camerei. 

De asemenea, dacă ești adeptul storurilor sau al jaluzelelor verticale, le poți folosi fără probleme, doar că acestea pot duce tipul amenajării mai aproape de cel al spațiilor de birouri, pierzându-se astfel componenta de confort familial.

În cadrul stilului modern sunt permise culorile tari, puternice, contrastante, care se asortează cu restul elementelor din cameră. Astfel, poți alege nuanțe de albastru imperial, galben muștar sau mov, care să te ajute să scoți în evidență camera. 

O idee deosebită poate fi și aceea de a te folosi de recomandările Institutului Pantone în ceea ce privește culorile, mai ales că pentru anul 2022 culoarea anului este nuanța Very Pery, un mov optimist care cu siguranță poate fi integrat foarte bine în ideea de amenajare living modern. 

Amenajarea pardoselii unui living în stil modern

Dacă vrei ca livingul tău să arate impecabil poți avea în vedere și amenajarea pardoselilor. Stilul modern este foarte permisiv, așa că poți opta pentru parchet sau piatră naturală deopotrivă ori chiar pentru pardoseli moderne de tipul celor realizate din rășină epoxidică. O soluție eficientă este și vinilul modular cu aspect de parchet, o soluție mai accesibilă din punct de vedere al prețului, dar care îți va oferi un rezultat extraordinar. 

Stilul modern îți oferă posibilitatea de a evidenția personalitatea camerei pe care o amenajezi, așa că ai în vedere elementele care îți aduc confort și plăcerea de a utiliza această cameră. 

Stilul modern pune accent pe spațiu, pe luminozitate și pe bun gust, așa că nu uita să amenajezi livingul astfel încât acesta să nu pară nici aglomerat și nici deosebit de încărcat din punct de vedere cromatic. 

Evită să folosești corpuri mari de mobilier, utilizează lumina în avantajul tău, fii creativ cu oglinzile și bucură-te de un grad sporit de confort datorită alegerilor făcute pentru amenajarea modernă a livingului tău.