Întrebări frecvente

Scrie o întrebare și apasă ENTER Căutați o problemă ...

Pentru utilizatori

Pentru profesioniști

Pentru companii

Pentru utilizatorii Building Companion

 • Utilizatorul platformei este persoana fizică interesată de construcția unei case, care folosește platforma Building Companion în vederea informării, educării, căutării, identificării profesioniștilor din domeniul construcțiilor sau pentru participarea la promoțiile disponibile în platformă, conform regulamentelor aferente.

 • Nu, platforma este gratuită pentru utilizatori. Folosirea platformei de către utilizatori nu implică niciun fel de costuri pentru aceștia.

 • Platforma Building Companion are 3 categorii de funcționalități, fiecare dintre ele cu multiple beneficii în procesul construcției tale:

  • Ghid de construcții – o secțiune cu informații din domeniu care te ajută în informarea și documentarea procesului de construcție
  • Program de Promoții – care îți aduce economii în procesul de achiziție a materialelor de construcție pentru proiectul tău
  • Motor de căutare al profesioniștilor în construcții – un instrument de eficientizare în identificarea și contractarea serviciilor profesioniștilor din zona proiectului tău. Building Companion nu execută lucrări de construire, renovare sau proiectare, doar te pune în legătură cu executanții acestor servicii (în curând)
 • Dacă ai întrebări legate de materialele de construcție sau alte întrebări tehnice legate de construcția unei case‚ suntem aici pentru tine. Trimite-ne întrebările tale pe e-mail, la adresa suport@building-companion.ro și revenim cu răspunsul nostru.

 • Pentru a beneficia de facilitățile unei promoții din platformă trebuie să descarci din platformă voucherul aferent acelei promoții, să îl prezinți depozitului de materiale de construcții partener, ales, în perioada de utilizare și să cumperi o cantitate de materiale cel puțin egală cu cantitatea indicată în Regulamentul Promoției.

 • Voucherul descărcat din platformă poate fi utilizat/valorificat în perioada de utilizare specificată pe voucherul primit pe email. Perioada de utilizare a voucherului este menționată în regulamentul promoției din care face parte voucherul respectiv. Regulamentul promoției poate fi consultat la detaliile promoției sau în link-ul cu Regulamentele Promoțiilor https://building-companion.ro/regulamentul-promotiilor selectând promoția aferentă voucherului tău.

 • Dacă aveți probleme cu valorificarea voucherului descărcat de pe platforma noastră, vom fi bucuroși să vă ajutăm să le rezolvați. Ne puteți contacta telefonic la +40318 202 020. Linia telefonică este deschisă de luni până vineri între orele 8.00 - 17.00. De asemenea, ne puteți contacta prin e-mail la suport@building-companion.ro

 • Pentru contactarea unei echipe de profesioniști în construcții vei căuta în baza noastră de profesioniști introducând codul poștal al locației proiectului tău de construcție. Pentru a obține rezultate de căutare cât mai potrivite nevoilor tare, alege din listă serviciu de care ești interesat (de ex. construirea unei case cu finisaje - construcție la cheie) și menționează data planificată a construcției. Poți contacta profesioniștii selectați folosind funcția „Solicită o ofertă”.

 • În cazul unui răspuns pozitiv al profesionistului la solicitarea ta de ofertă vei primi datele de contact al acestuia. Dacă profesionistul nu inițiază contactul, îl poți iniția tu.

 • Funcția „Solicită o ofertă” este concepută pentru a contacta profesioniștii în construcții înscriși în platformă. Utilizatorul care folosește această funcție completează un scurt formular cu datele proiectului său de construcție în care se menționează locația în care intenționează să construiască, data planificată a construcției, dacă are proiect sau autorizație de construire, respectiv atașează fotografii ale proiectului său.

  Formularul este trimis prin SMS și e-mail la unul sau mai mulți profesioniști înscriși în platformă care se potrivesc profilului căutat de tine. Profesioniștii interesați să oferteze proiectul tău vor primi datele tale de contact. Vei primi un email de confirmare legat de interesul acestora pentru solicitarea ta de ofertă.

 • Profesioniștii din baza noastră de date sunt dispuși să accepte clienți în diferite etape ale construcției casei. Dacă nu aveți încă un proiect, dar aveți deja un teren și sunteți hotărât să demarați construcția, atunci puteți atașa la formular o fotografie a unui proiect de casa care vă place.

 • Dacă, după trimiterea formularului de solicitare de ofertă, profesionistul este interesat de construcția ta, vei primi un e-mail care confirmă interesul acestuia și cu datele lui de contact. Dacă acesta nu este interesat de construcția ta, vei primi, în termen de 2 zile, un e-mail care anunță lipsa de interes din partea acestuia.

 • De regulă profesioniștii din platformă răspund la solicitările primite în termen de câteva minute până la 2 zile. În cazul în care profesionistul nu și-a exprimat interesul pentru solicitarea ta și nu te contactează în acest termen, poți iniția tu contactul. Datele de contact pot fi găsite în e-mailul de confirmare. Dacă profesionistul un poate onora solicitarea ta conform datelor din formularul trimis de tine, vei primi această informație prin e-mail.

 • Poți suna un profesionist, dar nu uita, că și acesta, pentru a-ți putea prezenta o oferta, îți va solicita informațiile menționate în formularul „Solicită o ofertă”. Astfel, dacă calculezi numărul de apeluri pe care ar trebui să-l faci pentru a obține mai multe oferte, vei ajunge la concluzia că cel mai rapid și eficient e să utilizezi funcția „Solicită o ofertă”. Odată completat formularul acesta se va trimite la mai mulți profesioniști simultan.