Anumite mituri ajung a fi atât de prezente în domeniul construcțiilor încât validitatea lor nu mai este pusă la îndoială. Însă cât adevăr conțin următoarele trei mituri și cum poate fi îmbunătățit confortul locuinței prin implementarea unor soluții potrivite?

Mitul nr. 1: Grosimea și greutatea mai mare a zidăriei oferă o capacitate de izolare termică mai mare

Structura materialelor de construcție determină capacitatea de izolare termică, iar soluțiile de zidărie YTONG au cea mai bună performanță termică, fiind de până la 3 ori mai mare decât normele în vigoare. În comparație cu alte tipuri de zidărie, gamele YTONG oferă aceeași capacitate de izolare pe care ar oferi-o ziduri construite cu materiale cu grosimi de două și până la cinci ori mai mari.

Punerea în operă corectă este un alt criteriu important pentru limitarea pierderilor termice, scopul fiind limitarea punților termice și a transferurilor de temperatură. Realizate cu un pat de mortar cu grosime de doar 2mm, zidurile construite cu soluțiile YTONG permit realizarea unor îmbinări foarte bune și reducerea la valori minime a punților termice.

Mitul nr. 2: Igrasia și mucegaiul apar datorită condensului

Condensul este temporar, în timp ce igrasia este un fenomen permanent, ambele formându-se din cauza umidității crescute din încăpere. Soluțiile de zidărie YTONG vă pot ajuta să evitați aceste probleme uzuale, deoarece permit reglarea nivelului de umiditate și ventilarea. Datorită structurii și a compoziției minerale, blocurile de zidărie lasă peretele să respire și mențin umiditatea din camere la valori constante.

Mitul nr. 3: Cu cât zidăria are o grosime mai mare, cu atât izolează fonic mai bine.

Izolarea fonică crește liniar în raport cu masa, însă, precum în cazul izolării termice, structura zidăriei este cea care îi definește capacitatea de izolare fonică. Structura blocurilor de zidărie YTONG, prin omogenitatea verticală, permit izolarea împotriva zgomotului structural (precum cel de impact), iar izolarea zgomotelor aeriene are loc prin absorbirea undelor sonore, dar și prin diminuarea reflexiei și a transmiterii sunetelor.

Este recomandat să apelați la serviciile unei companii sau persoane autorizate, care cunosc atât soluțiile propuse, cât și modul corect de punere în operă. Specialiștii YTONG sunt certificați de Institutul Casei Pasive din Germania pentru a evalua eficiența energetică a clădirii și a oferi soluții specializate de termoizolare, în conformitate cu reglementările în vigoare și necesitățile proiectului.