O baie amenajată într-un mod estetic și cu o funcționalitate pe măsură este o dorință pe care o poți transforma cu ușurință în realitate. Pentru a-ți amenaja baia așa cum îți dorești, este necesar să implementezi idei moderne și să apelezi la specialiști care să te ajute să iei cele mai bune decizii.

Îți prezentăm în cele ce urmează câteva dintre direcțiile pe care ar trebui să le ai în vedere dacă optezi pentru o baie în stil modern și care sunt lucrurile care nu ar trebui să lipsească.

Cum începe procesul de amenajare al băii?

Cele mai bune idei de amenajare a băii sunt adesea rezultatul unui efort de grup. Viziunea ta, împreună cu toate cunoștințele unui inginer sau ale unui arhitect, pot pune bazele unei imagini complet noi a acestei încăperi. Adesea, implicarea unui specialist în design interior poate fi o resursă de bază în procesul de amenajare, așa că ar trebui să iei în calcul și această opțiune.

Având alături specialiști care să te ghideze în această epopee a amenajării, vei mai avea nevoie doar de materialele potrivite, care să te ajute în procesul de amenajare a unei băi moderne.

Iată câteva dintre schimbările pe care le poți face la nivelul băii tale, cu obiectele și materialele potrivite.

Schimbă obiectele sanitare

Primii pași pe care îi ai de făcut țin de găsirea celor mai bune soluții de amenajare, incluzând în primă fază aspectul ca imagine simbolică a stilului modern. Astfel, pentru a amenaja o baie modernă vei avea nevoie mai înainte de orice de schimbări la nivelul obiectelor sanitare.

Pentru că o baie modernă înseamnă o baie spațioasă, vei putea folosi o cadă de duș în locul unei căzi normale, sau o cadă mai mică, de tip stand alone. Este important să valorifici cât mai mult din spațiul băii tale tocmai pentru că acest lucru este specific stilului modern. Practic, cu cât mai liberă va fi baia, cu atât mai spațioasă va părea și cu atât mai modernă.

Pentru un plus de stil poți schimba și obiectele sanitare mici. Un lavoar modern din piatră naturală, dispus pe un blat de marmură, granit sau travertin s-ar putea să fie exact acel strop de unicitate de care au nevoie cele mai multe dintre băile moderne. Ia în calcul ideea de a folosi un blat suspendat, pentru a-ți oferi mai mult spațiu în zona inferioară acestuia. Renunță la chiuvetele cu picior, care îngreunează procesele de curățare și optează pentru elemente de utilare moderne, care te vor ajuta să realizezi o amenajare cât mai eficientă.

De asemenea, un vas de toaletă modern, încastrat în perete, suspendat, te va ajuta să obții mai mult loc liber în zona inferioară, lucru care va conta foarte mult ca aspect la nivel de stil.

Folosește oglinzi pentru a crea iluzia unui spațiu mai amplu

Folosirea oglinzilor în baie te va ajuta să creezi iluzia unui spațiu mai amplu, așa că plachează un perete cu oglinzi, astfel încât baia ta să fie mai spațioasă și mai luminoasă.

Amenajează pardoseala cu materiale de calitate

Pardoseala băii tale este deosebit de importantă, deoarece aceasta va avea un rol decisiv atât la nivel estetic, cât și funcțional. Pe de o parte vei avea nevoie de un substrat stabil, ușor de curățat și de întreținut, însă în același timp vei avea nevoie de suprafețe elegante, care să creeze o impresie artistică asupra băii tale.

Pardoselile din piatră naturală sau placaj ceramic sunt, din acest punct de vedere, cele mai potrivite produse, deoarece strălucirea obținută în urma șlefuirii plăcilor va crea impresia unui spațiu amplu, deschis, plin de optimism. 

Evită să folosești covoare în baia cu specific modern și de asemenea ar fi indicat să nu alegi pardoseli din lemn, care s-ar putea deteriora din cauza aburului care se acumulează în urma utilizării spațiului. O alternativă la parchetul uzual, dacă preferi acest gen de finisaje, este vinilul modular, care îți oferă un strat generos de uzură și o rezistență foarte mare în timp.

De asemenea, acest strat de acoperire este mai ieftin decât parchetul autentic și este deosebit de estetic, mai ales în contextul amenajării unei băi în stil modern.

Plachează pereții cu piatră naturală

Placarea pereților este, de asemenea, foarte importantă, deoarece pereții băii tale vor avea nevoie de un strat de protecție împotriva stropirii, însă și de o amenajare cu bun gust în plan vertical.

Alegerea mobilierului potrivit pentru baia ta

Mobilierul modern nu trebuie să lipsească din baia ta, așa că optează pentru elemente simpliste de mobilier, în care să poți organiza elementele necesare pentru igienă.

De asemenea, ia în calcul folosirea unor organizatoare speciale, astfel încât să poți așeza prosoapele, folosindu-te de mobilierul ales. Imaginea va semăna foarte mult cu o baie modernă, specifică hotelurilor și pensiunilor, acolo unde confortul se recunoaște dintr-o privire.

Asigură un iluminat potrivit

Felul în care luminezi baia poate face diferența dintre o cameră comună și o baie modernă. Alege așadar pentru iluminare spoturile LED, aplicele și lustrele în culori calde, deschise, astfel încât camera ta de baie să fie cât mai luminoasă.

Alege accesoriile potrivite pentru baia ta

Acordă o atenție deosebită accesoriilor, pentru că acestea au o influență destul de mare asupra aspectului. Folosește dispensere de calitate, de preferat din sticlă, monocrome, care să te ajute să obții un aspect cât mai organizat.

Având în vedere aceste aspecte te poți asigura că baia ta va arăta deosebit, modern și elegant și că în același timp ea îți va oferi funcționalitatea și confortul dorite. Alege materiale de calitate, accesorii și produse moderne, dar și specialiștii potriviți în amenajări interioare și dă viață ideii tale de amenajare a unei băi cu adevărat speciale.